Nationalparkernas Dag

Söndag 27 maj

Vi firar nationalparkerna i Europa och den mångfald som de hyser! Under dagen kan Ni vara med och upptäcka artrikedomen i Tyresta nationalpark med fokus på träden och dess invånare.

10.15-12.45 Natursnokarna i Tyresta hittar minimonster och får hjälp av en riktig insektsforskare.

Natursnokarna välkomnar både barn 4-10 år och deras vuxna ut i naturen. Vi gör utflykter och lär oss om naturen genom att leka, upptäcka och undersöka. Denna gång letar vi småkryp – läskigare än man tror, men också väldigt fina! Vi går till en riktig insektsforskare och kollar vad vi hittat.
Föranmälan till naturum 08-745 33 94. Ta med fika/matsäck.
Pris: 100 kr/familj, 50 kr för medlemmar i Naturskyddsföreningen
Arr: Tyresta nationalpark, Haninge Naturskyddsförening och ABF.

13.00-14.00 Vernissage och invigning av utställningen ”Livets träd – trädets liv. Mingel, prat, böcker och boksignering på temat mångfald.

En kunskaps- och inspirationsutställning i gränstrakten mellan konst och natur. Vad händer när man sammanför entomologens kunskap, illustratörens blick, och textilkonstnärens kreativitet? Se själv, i en utställning där träden står i centrum. Entomologen och författaren Bengt Ehnström visar och berättar om trädens mångbenta invånare, illustratören Martin Holmer signerar böcker och Studio Bjarka berättar om träden som inspirationskälla. Utställningen pågår till och med 30 augusti 2018.

Arr: Centrum för biologisk mångfald, Tyresta nationalpark och Studio Bjarka.

12.00-15.00 Träffa biodlaren i Tyresta by.

Gratis! Även 24 juni och 29 juli. Bin är mångfald, och skapar blomstermångfald! Kom förbi bikuporna vid Fågelstigen. Hör surret på nära håll och om bina och deras bikupor och vad honung egentligen är. Biodlaren Stefan Fehler finns på plats.
Facebooktwitterlinkedinmail