Aktuellt program

Jubileumsprogram – naturum Nationalparkernas hus 20 år!

Programmet för 2017 är klart. Temat kommer att vara Sveriges Nationalparker, och vi kommer att uppmärksamma att Naturum Nationalparkernas hus fyller 20 år! Därför har vi bjudit in ett antal nationalparker att presenteras närmare med olika aktiviteter utspritt över året. Till exempel kommer vi att prova på en mossvandring med snöskor, klappa sjöstjärnor och besöka tjädermarker nära Tyresta by. Höjdpunkten är Nationalparkernas dag, som vi firar lördagen den 20 maj, med 20-årskalas för vårt naturum.

En stor nyhet är Allemansråttans stig, som beskriver allemansrätten på ett lättsamt sätt för barn. Stigen öppnar till sportlovet. Tyresta gård är också färdigbyggd, djuren är på plats och vi har möjlighet att erbjuda gratis gårdsguidningar på lördagar kl. 13, öppet för alla.

Många populära programpunkter kommer igen, som Lördagsguidningar i skogen och Träffa biodlaren. Samtidigt erbjuder vi nya spännande saker att upptäcka. Naturfotograf Claes Grundsten berättar om sin fjällvärld, arbetshästen Ullis och en tillsynsman tar dig med vagn genom naturreservatet och på programpunkten Trädens poesi får du veta vad ekosofi är för något. För att bara nämna några nyheter.

Nattaktiviteter har varit populärt! I år kan du se på natthimlen, gå på nattvandring, lyssna på nattskärra, spana efter nattfjärilar och fladdermöss samt leta efter grodor, paddor och salamandrar.

Vi hoppas att vårt program erbjuder något för alla.

Välkommen ut i din nationalpark!