Program för vår och sommar i Tyresta

I år har vi valt att dela upp Tyrestas program. Under våren är temat fåglar, och i sommar fokuserar vi på att må bra i naturen! Till hösten firar vi att Tyresta fyller 25 år som nationalapark!

Programmen för våren och sommaren finns här som pdf-filer, du kan hämta en tryckt folder i naturum eller i Caféet eller Lanthandeln. På hemsidan syns närmast kommande aktiviteter, liksom på vår Facebook-sida för de som följer oss där. Höstens program kommer ut under sommaren.

Välkommen till ett nytt år med spännande utflykter till Tyresta!

Januari-maj:
Från kungsfågel till havsörn

Under påsklovet kan lovlediga upptäcka flyttfåglarnas fantastiska värld. Föräldralediga kan gå med på barnvagnstur i maj, där vi lyssnar och spanar fågel. En morgontur till brandområdet och ett par kvällar vid fågeltornet ger dig möjlighet att fånga upp vårens skiftningar i naturen. Även fåglarna vi Tyresta gård är spännande att höra mer om. Hela perioden kan både vuxna och barn komma in och kryssa fåglar i naturum! Särskilda turer senare på året tar dig med till nattskärrans och tjäderns rike.

Maj-augusti:
Må bra i naturen

Under sommaren lyfter vi fram hälsa i våra aktiviteter. Att på japanskt manér få ett skogsbad, ”Shinrin-Yoku”, yoga utomhus, eller pilgrimsvandra är några exempel. En blomstervandring kan vara en visuell vitaminkur, övningen ”hela kroppen i naturen” en ögonöppnare – och så finns det något som heter ekopsykologi!

Fritt fram att MÅ BRA på många sätt i Tyresta!

Dela