Leder

Ett bra sätt att uppleva mycket av nationalparkens och naturreservatets natur är att följa någon av de markerade leder (totalt cirka 5,5 mil) som finns i området. Här finns det slingor som passar den promenerande familjen, medan andra passar för dem med skogsvana och som ställer litet högre krav på ansträngning.

Många av lederna och slingorna korsar eller löper i varandra vilket gör att man kan kombinera efter smak, tid och ork. För vidare information klicka på alternativen nedan. Observera att det inte är tillåtet att övernatta i grupp i området annat än vid lägerplatsen vid Stensjödal. Bokning för grupper sker per telefon 08-741 08 76, säkrast på vardagar klockan 8–10.

Under vintern finns det även preparedade skidspår.Vi samordnar skidspåren med Alby friluftgård i Tyresö. Mer information om dessa spår finner då under rubriken skidspår i högermarginalen.

Här kan du öppna en karta över Tyresta nationalpark och naturreservat.

Karta (2,6 MB)

(Publicerad med tillstånd av Lantmäteriverket).

 

Boken vandra i Tyresta

En behändig bok att ha med i fickan eller läsa som inspiration till utflykter i Tyresta. Här hittar du turförslag för vandringen, men också för cykel, skidor och t o m en längre paddling. Läs mer om boken här.