Barnvagnsslingan

Barnvagnsslingan i Tyresta
5 km – Symbolskyltad – Svårighetsgrad: Lätt

Barnvagnsslingan, som är 5 km lång, startar vid P-platsen i Tyresta by och följer sedan vägen mot Bylsjön där den ansluter till Sörmlandsleden som den följer tillbaka till byn. Två eldningsplatser passeras på vägen, den ena vid Bylsjöns strand. Barnvagnsslingan är anlagd som en mysig skogsväg och rekommenderas varmt till alla med just barnvagn och små barn. Ett perfekt val om man vill vara ute några timmar, kanske med ett stopp vid sjön. Från Bylsjön längs Sörmlandsleden till Tyresta by är det slingrande vackert, lättgånget och vilsamt i den bitvis grov- och högstammiga skogen. Tänk dock på att de träbroar och spänger som finns kan bli hala vid regn och väta.

Ring naturen!
Tyrestas audioguide i urskogen

Med ”Ring naturen” kan du lära dig mer om Tyresta när det passar dig. Längs med Barnvagnsslingan (5 km) finns åtta olika platser där du kan få mer information om platsen genom att ringa ett vanligt 08-nummer. Ibland är täckningen inte den bästa och ett alternativ är att ladda hem appen On Spot Story till din smartphone (Android / iPhone). Ladda ned guiden för Tyresta nationalpark innan din vandring och lyssna i offline-läge. Audioguiden kan också känna av var du befinner dig och det är bara att klicka på den skylt som motsvarar den plats du befinner dig på. Skyltarna är numrerade.

Här berättas om gammelgranar och jättetallar, om den porlande bäcken eller den trolska tjärnen. Om det som är vackert, märkligt, vanligt eller sällsynt. Vid varje plats får du också lära känna en fågel som trivs i Tyrestaskogen. Du kan också lyssna på audioguiden redan nu genom att klicka här.