Urskogsstigen

Urskogsstigen i Tyresta
2,5 km – Symbolskyltad – Svårighetsgrad: Medel

Urskogsstigen utgår från informationscentralen som ligger vid parkeringen i Tyresta by. Den är 2,5 km lång och markeras med symbolskyltar på stolpar och med vita streck på träden. Stigen går i kuperad terräng upp över ett vackert hällmarksområde innan den svänger ned och tillbaka till utgångspunkten. För dig som kanske aldrig har varit i ett urskogsområde förut eller är nykomling i Tyresta rekommenderar vi denna slinga. Informationstavlor finns uppsatta på ett antal ställen efter vägen. Det finns information speciellt anpassad för barn. Urskogsstigen är trevlig och lärorik att gå och den kan dessutom kombineras med bland annat Bylsjöslingan om man känner för att gå några kilometer extra.

På grund av slitaget och för att underlätta framkomligheten är delar av Urskogsstigen försedda med spänger av trä. Se upp vid väta och frostrisk då spängerna kan bli hala.


Längs Urskogsstigen finns informationsplatser med skyltar på svenska och engelska. Om du vill kan du lära dig mer om naturen längs urskogsstigen genom att ta del av skyltarna från din dator:

Urskogsstigens skyltar (pdf, 2 MB)